Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Česká spořitelna nabízí sjednání nové hypotéky online. Místo podpisu smlouvy určíte vy

16.8.2017  |  Zdeněk Bubák, zpráva České spořitelny, Hypoindex
  


HypotékaV červenci a srpnu si lidé berou kvůli probíhajícím dovoleným méně hypoték. Banky by rády poskytovaly hypoteční úvěry i v tomto období a snaží se klientům všemožně vyjít vstříc. Nejenže v červenci došlo k mírnému poklesu průměrné úrokové sazby u poskytnutých hypoték, ale např. Česká spořitelna přišla s novinkou, která umožní sjednat si prakticky kompletně hypotéku online, tj. přes internet. K dispozici vám bude i hypoteční specialista buď na chatu, nebo prostřednictvím emailu či telefonu. Refinancování hypoték online rozjela Spořitelna již loni.


V červenci si lidé vzali mnohem méně hypoték, než v červnu, a to o výrazných 33 %. Vyplývá to z informací serveru Hypoindex. Průměrná úroková sazba hypotečních úvěrů po nedávném růstu v červenci opět mírně klesla, a to 2,02 procenta. Červenec a srpen jsou obdobím čerpání dovolených, proto lidé méně žádají o hypotéky. Banky ale ani o prázdninách neztrácejí čas a snaží se klienty něčím překvapit, aby si u nich hypotéku sjednali. Takovým příkladem je Česká spořitelna.



Klienti nyní mohou získat finance na bydlení od České spořitelny online



Od letošního léta si lidé mohou hypotéku od České spořitelny vyřídit bez návštěvy pobočky. Nově si totiž kromě refinancování stávajícího úvěru mohou vyřídit online i nový hypoteční úvěr. V ideálním případě, pokud má zájemce připravené všechny potřebné dokumenty, může čerpat hypotéku již za dva dny. Po celou dobu vyřizování je zájemci o hypoteční úvěr k dispozici hypoteční specialista, který mu poradí i mimo standardní pracovní dobu.

Hypotéka po internetu od České spořitelny
  • Po celou dobu sjednávání hypotéky přes internet je k dispozici bankovní poradce, a to v době od 8:00 do 20:00 hodin
  • Hypotéku lze získat do 48 hodin
  • Podpis smlouvy probíhá na místě, které si vybere klient (doma, kavárna apod.)

„Hypotéku může klient vyřešit od začátku až do konce bez návštěvy pobočky. Takto komplexní řešení nabízíme jako jediní na trhu,“ řekl Marek Sabaka z oddělení Digitálního prodeje České spořitelny, který má vývoj online hypotéky na starosti. „Pro závěrečný podpis smlouvy totiž vyrazíme za klientem, kam bude potřebovat – k němu domů, do kavárny, nebo do práce. Může se samozřejmě zastavit i v naší pobočce, pokud chce,“ dodává Sabaka.

Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde

Vyplnění žádosti na webu za 15 minut



Prvním krokem sjednání hypotéky online je vyplnění žádosti na stránce hypotečního centra České spořitelny. Její vyplnění zabere zhruba 15 minut. Přibližně polovina polí v žádosti je již předvyplněná. U zájemců z řad klientů reagujících prostřednictvím internetového bankovnictví SERVIS 24 je míra předvyplnění ještě vyšší. Rozpracovanou žádost si může každý až na 30 dní uložit a později se k ní vrátit.

Srovnání hypoték od českých bank najdete zde

„Velkou výhodou je i to, že žádost je flexibilní a od zájemců vyžaduje vyplnit jen ta pole, která jsou pro daného člověka relevantní,“ doplňuje Sabaka. Pokud někdo například dokládá jen příjem od jednoho zaměstnavatele a nemá spoludlužníka, jeho dotazník bude kratší, než u někoho kdo dokládá dva, nebo tři zdroje příjmů a má spoludlužníka. Online hypoteční žádost je zabezpečená a nikdo jiný se k ní nedostane. Posledním krokem je verifikace prostřednictvím SMS zprávy.

Hypoteční specialista po ruce, ale jen do osmi večer



Po celou dobu vyřizování hypotečního úvěru má zájemce k dispozici osobního hypotečního specialistu. Ten je mu k dispozici i mimo standardní pracovní dobu a to jak na telefonu, tak i na emailu a chatu. Specialista má i přehled o tom, jaké dokumenty a informace již klient doložil a co mu ještě chybí. Samotný podpis se pak odehrává na místě zvoleném klientem, kam za ním dojede hypoteční specialista České spořitelny. Pokud si to bude klient přát, může smlouvu podepsat i v pobočce a ve smluvenou dobu a bez čekání ve frontě.

Online refinancování hypotéky Česká spořitelna spustila loni v létě. Klienti prý oceňují to, že je jim k dispozici konkrétní online hypoteční specialista, který telefonicky nebo emailem zodpoví dotazy či individuálně nastaví úrokovou sazbu. Pro tyto účely Česká spořitelna loni vytvořila, vyškolila a letos doplnila nový tým, který se věnuje výhradně online hypotékám (novým i refinancovaným).

Žebříček hypoték na Finparádě.cz



1. mBank / mHypotéka Light
2. Česká spořitelna / Hypotéka ČS
3. Fio banka / Fio hypotéka
4. UniCredit Bank / Hypoteční úvěr Individual
5. Equa bank / Účelová hypotéka


Více o žebříčku zde





      
  





všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz