Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Půjčky bez nahlížení do registru? Už neexistují, ale půjčit si můžete i se záznamem

20.2.2020  |  Komerční článek
  


Obrázek: Peníze v ruceMáte záznam v registru dlužníků, ale přesto potřebujete půjčku? Od novely zákona o půjčkách je získání úvěru v těchto podmínkách komplikovanější. Zároveň však nejde o nic nemožného a stále existují způsoby, jak dostatečně prokázat svou bonitu a půjčku bez registru získat. Více podrobností najdete v tomto článku.



Poskytování půjček bez registru již není správně možné



V prosinci roku 2016 vstoupil v platnost Zákon o spotřebitelském úvěru, kde je mimo jiné uvedené i to, že poskytování půjček bez nahlížení do registru dlužníků již není možné. Při žádosti o půjčku by tedy v každém případě mělo dojít k ověření schopnosti splácet. To v praxi znamená právě kontrolu případných záznamů v registrech dlužníků či například doložení příjmu. Záznam či nemožnost předložit pravidelný příjem však nepředstavují nepřekonatelnou překážku v cestě za získáním nebankovní půjčky. Stačí si pouze vybrat vhodnou nabídku a vědět, podle čeho se orientovat na trhu s půjčkami.

I přesto ale půjčky bez registru fungují



Poskytovatel půjčky je povinen prověřit rejstříky, ale zároveň není v zákoně specifikováno, jak se má rozhodnout při schvalování žádosti. Tím pádem je tedy stále možné půjčky bez registru využívat a řada nebankovních společností tak stále činí. Nevýhodou však ve většině případů mohou být vyšší úroky plynoucí z teoreticky vyššího rizika pro poskytovatele ve chvíli, kdy si půjčíte peníze. V ideálním případě se nejdříve pokuste vyřešit stávající úvěry a vše splatit, ať se zbavíte záznamů v registrech a dosáhnete tak i na výhodnější nebankovní půjčky.

Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde


Podobně na tom jsou také půjčky bez dokládání příjmu



Podobnou kategorií jsou půjčky bez doložení příjmu, kdy je sice uvedeno, že by poskytovatel měl prověřit pravidelný příjem, ale není blíže specifikováno hodnocení. To znamená, že je možné získat nebankovní půjčku i ve chvíli, kdy člověk nemá pravidelný příjem, je na mateřské či v důchodu. Mnohdy pro úspěšné získání půjčky stačí čestné prohlášení žadatele, případně výpis z účtu, kde jsou vidět pravidelně připisované peníze. Rychlé půjčky bez doložení příjmu však mohou naopak vyžadovat čistou úvěrovou historii bez aktivního záznamu v registru dlužníků.



Získání půjčky není jediným kritériem pro úspěšné splácení



Když vše půjde bez problémů a půjčku získáte, nemusí to nutně znamenat, že budete bez problémů splácet. Je totiž zcela na vás, jak si své finance rozvrhnete a jestli máte v měsíčním rozpočtu dostatek místa pro další splátky. Pečlivě si tedy promyslete, zda půjčku zvládnete splatit, ať se zbytečně nepotýkáte s dalšími nepříjemnostmi a nehromadí se vám zápisy v registru dlužníků. Zodpovědné úvěrování je otázkou vlastního správného úsudku a střízlivých výpočtů.


      
  





všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz