Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Raiffeisenbank vylepšila mobilní aplikaci pro placení mobilem

27.7.2022  |  Jan Bachura, zpráva Raiffeisenbank
  


Obrázek: Platba mobilemRaiffeisenbank spustila čtvrtou generaci mobilní aplikace RaiPay pro platby mobilem. Ta nově nabízí jednodušší a bezpečnější přidávání platebních karet, zobrazení čísla karty, její platnosti a CVV kódu nebo zobrazení obchodníků či poskytovatelů předplacených služeb, u kterých je platební karta uložena v digitální podobě.


„První verzi mobilní aplikace RaiPay jsme uvedli v září 2019. Zároveň s RaiPay nabízíme našim klientům kompletní škálu klasických platebních peněženek - Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay. Od jejího zavedení naši klienti využili tento způsob placení pro realizaci více než 70 milionů plateb. Nejvíce, a to 63,5 milionu mobilních plateb, proběhlo v obchodech, dalších 5 milionů plateb bylo realizováno na internetu. V 1,5 milionu případů využili klienti mobilní peněženky pro výběr z bankomatů,“ říká Tereza Kaiseršotová, tisková mluvčí Raiffeisenbank s tím, že mobilní aplikace RaiPay je v současné době dostupná pro zařízení s operačním systémem Android a pro mobilní telefony Huawei.

Od 11. července 2022 je k dispozici nová verze platební mobilní aplikace RaiPay, která nabízí několik novinek a vylepšení.

Největší novinkou je jednodušší přidávání platebních karet. Údaje z karty už není nutné zadávat ručně a potvrzovat SMS kódem. Nově stačí RaiPay propojit s mobilním bankovnictvím a do platební aplikace se načtou všechny karty uživatele, které stačí aktivovat pro NFC platby zadáním hesla nebo otisku prstu. Jde tak o rychlejší, jednodušší a bezpečnější variantu.

Nově je možné v mobilní aplikaci aktivovat také ověření uživatele před platbou. To urychlí samotnou platbu při zachování silného zabezpečení. Ověření předem je možné nastavit volitelně nebo pro všechny transakce.

„Zajímavou novinkou, kterou uživatelé ocení při platbách na internetu, je zobrazení úplných údajů karet uložených v RaiPay. Pro realizaci internetové platby se tak stačí podívat do platební aplikace, kde jsou údaje k zobrazení nebo zkopírování a není potřeba hledat plastovou kartu v peněžence,“ dodává Michal Bošina, produktový manažer Raiffeisenbank.

Další novinkou v nové verzi mobilní aplikace je i možnost vidět, kde všude je platební karta uložena v digitální podobě, a to nejen v peněženkách pro platby, ale i u poskytovatelů předplacených služeb, jako je Spotify, Netflix nebo u obchodníků Alipay, Google, Airbnb nebo Microsoft.

Nová verze mobilní aplikace RaiPay je v novém grafickém designu, který koresponduje s identitou celé Raiffeisen skupiny.

Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde


Jaké banky podporují placení mobilem a chytrými hodinkami?



Následující tabulka uvádí přehled toho, u jakých bank na českém trhu lze platit pomocí mobilního telefonu či chytrých hodinek, a to pomocí služeb Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay.

Banka Google Pay
Apple Pay Garmin Pay Fitbit Pay
Air Bank ANO ANO ANO ANO
Banka CREDITAS ANO ANO ANO NE
Česká spořitelna ANO ANO ANO ANO
ČSOB ANO ANO ANO NE
Equa bank ANO ANO NE NE
Expobank ANO NE NE NE
Fio banka ANO
pouze Mastercard a Maestro
ANO
pouze Mastercard a Maestro
ANO
pouze Mastercard a Maestro
ANO
pouze Mastercard a Maestro
Hello bank! ANO ANO NE NE
J&T Banka ANO ANO NE NE
Komerční banka ANO ANO ANO ANO
mBank ANO ANO ANO ANO
MONETA Money Bank ANO ANO ANO ANO
Poštovní spořitelna ANO ANO ANO NE
Raiffeisenbank ANO
pouze Mastercard
ANO
pouze Mastercard
ANO
pouze Mastercard
ANO
pouze Mastercard
Trinity Bank NE NE NE NE
UniCredit Bank ANO ANO NE NE
Zdroj: Scott & Rose, stav k 26. 7. 2022

ČSOB má i vlastní mobilní aplikaci pro placení mobilem s názvem DoKapsy, která nahradila původní aplikaci NaNákupy.

Raiffeisenbank má i vlastní mobilní aplikaci pro placení mobilem s operačním systémem Android s názvem RaiPay (pouze pro Mastercard), kterou klienti mohou stále využívat.




      
  





všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz