Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Žebříček běžných účtů v červnu. Na prvním místě se stále drží MONETA Money Bank

24.6.2021  |  Valerie Koubová, Jan Bachura
  


Obrázek: Žebříček FinparádyNa Finparádě došlo k aktualizaci žebříčku nejlepších běžných účtů na trhu, pořadí bank však oproti minule zůstalo beze změny. Jedničkou nadále zůstává Tom účet Plus od MONETA Money Bank, druhé místo patří Raiffeisenbank, na třetím místě skončila Air Bank, čtvrté místo obhájila Česká spořitelna a žebříček uzavírá Equa bank, která skončila opět na pátém místě.

Honza
22.7.2021 8:31
Na vysvětlenou, proč nemáme ani proklik na náš web :-)
Samozřejmě, že propagují jen to, co jim kdo zaplatí. Nejde tady vůbec o žádnou nezávislou propagaci.

Víte, co posílali těm, co s nimi nespolupracují (neplatí za protěžování), protože věří, že férové služby se uplácet nemusí? (provozovatel se sice změnil, ale bavíme se o stejném portále):

Společnost Scott & Rose, provozovatel nezávislého finančního portálu Finparáda.cz a dodavatel dat a informací na další portály a místa internetu, získala z internetu zájemce o následující finanční produkt:

Jméno:
Příjmení:
Subjekt: Fio banka
Produkt:
Značka:

Vzhledem k tomu, že s Vaší společností nemáme nastavenu pro tento produkt a značku obchodní spolupráci, nabídneme zájemci (s jeho souhlasem) konkurenční produkt s obdobnými parametry nebo služby nezávislého finančního poradenství.

V případě, že Vaše společnost má zájem v této oblasti spolupracovat, kontaktujte nás na info@scott-and-rose.com.

Tedy tolik k jejich nezávislému hodnocení.

Honza z Fio banky
Odpovědět

Redakce
28.7.2021 13:02
Re: Na vysvětlenou, proč nemáme ani proklik na náš web :-)
Honzo z Fio banky,

prosím, pokud se kouknete na stejný žebříček, ale podnikatelských účtů: https://www.finparada.cz/Ucty-Pojisteni-Penze-Pujcky-Zebricek.aspx?w=1, tak zde je aktuálně k 28. 7. 2021 Fio banka na 2. místě, v žebříčku osobních účtů je první Moneta, která také nemá proklik, takže Vaše informace, že propagujeme jen ty, kteří platí, je zcela chybný. Systém od prvopočátku máme nastaven tak, že zpracováváme pravidelně data za všechny banky a produkty a data také na Finparádě zdarma poskytujeme všem návštěvníkům. Nicméně pokud si banka zaplatí, tak má proklik nejen v žebříčcích, ale i např. v kalkulačkách, zpravodajství atd. Vše je tak transparentní, že více transparentní snad nemůže být. Fio banka prokliky nechtěla a my to akceptujeme, ale přesto se vždy umísťovala a vyhrávala v žebříčcích a v Produktu roku podle nastavených parametrů. Opět se můžete kouknout na roční výsledky od roku 2011-2020: https://www.finparada.cz/Zebricky-Produkt-Roku.aspx a spočítat si, kolik ocenění Fio banka za to období získala! Prosíme tedy o korektní diskusi.

Redakce Finparády.cz
Odpovědět

Redakce
21.7.2021 12:23
bez předmětu
Dobrý den, děkujeme za Váš názor. V žebříčku je použito několik kritérií - nákladovost účtu, komplexnost, přímé bankovnictví, dostupnost a srozumitelnost. Nákladovost běžných účtů je v tomto případě velmi vyrovnaná, neboť většina účtů je nabízena zdarma včetně běžných poplatků. Proto je důležité hodnotit také jiné parametry, kde již rozdíly jsou větší. Bohužel v tomto případě Equa bank "ztrácí" body zejména v přímém bankovnictví a oproti jiným také v komplexnosti nabídky. Obdobně je na tom i Fio banka, jejíž přímé bankovnictví taktéž patří mezi průměrně hodnocené.
Odpovědět
anonym
24.6.2021 18:34
bez předmětu
No nevím, z čeho jste vycházeli, ale dát RB a ČS do prvních TOP4? A Equa Bank až na 5.místo? Jediným minusem pro EB je nemožnost jesdnudchého vložení peněz na účet a možná, že nemají Apple Pay a Google Pay placení hodinkami, ale jinak účet je zdarma, výběry všude na světě zdarma, vedení účtu v EUR/USD zdarma, kurzy měn rozhodně menší menší než RB....podívám-li se na ostatní účty, tak snad jen Moneta má navrch s kreditní kartou...Air Bank chce buď 100,- za balíček s výběry z bankomatů nebo 35,-/100,- výběr, vkladomatů jak šafránu...ČS, komplexnost možná ano, ale cenově určitě ne, plnění podmínek je třeba a ani tak nejsou např. výběry z bankomatů zdarma (cizí)....a to nemluvě o tom, kam se vám poděla FIO banka - účet zdarma, cizoměnový účet zdarma, výběry z bankomatů zdarma (VISA) bez podmínek, kreditky mají, úvěry poskytují, platby hodinkami tam jsou, vkládat peníze na pobočce lze....takhle to opravdu vypadá, že si ten "váš žebříček" někdo kupuje. Pak nevím, zda se dá tomuto serveru věřit.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde





Dále v rubrice

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Air Bank dále rozšíří exkluzivní výhody pro společné klienty s O2

Obrázek: Výhody Unity Air Bank Unity navazuje na úspěšnou spolupráci Air Bank a O2, která od loňského roku přináší jejich společným zákazníkům 300 Kč měsíčně za používání služeb obou firem. Se vznikem Unity získají společní klienti...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz