Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Informace z pojišťoven. Jak postupovat, až povodeň opadne?

3.6.2013  |  Michal Bubák


Informace z pojišťoven - Jak mají poškození postupovat, až povodeň opadne Podle prvních informací mobilních techniků očekává Česká pojišťovna, že její klienti nahlásí cca 20 000 škod v objemu stovek milionů korun. Tento odhad se však bude velmi pravděpodobně měnit, a to na základě aktuálních informací a vývoje situace na jednotlivých vodních tocích. V terénu jsou týmy mobilních techniků, které jsou dle potřeby posilovány také pracovníky z ostatních částí republiky, jež nebyly velkou vodou zasaženy. Česká pojišťovna rovněž posílila počet operátorů na své klientské lince, kde se dnes očekává až 3 500 příchozích hovorů.

Nejpostiženějším regionem jsou v tento okamžik jihozápadní Čechy, tisíce hlášených škod očekává pojišťovna také ze severních a středních Čech a rovněž z území hlavního města Prahy. V oblasti východních Čech zatím odhaduje stovky případů, především pak z Trutnovska.

Klientské centrum ČP již přijalo prvních několik stovek hlášení, největší nápor telefonátů se však očekává dnes a v průběhu dalších dní tohoto týdne. Klienti zatím hlásí jak škody z majetkového pojištění, tak i z pojištění motorových vozidel.

Jak postupovat po vzniku živelné události?



•    Ohlaste vzniklou škodu Vaší pojišťovně. Využijte kanály, které pojišťovna nabízí: telefonní linka, formulář na obchodních místech, webové stránky či mobilní aplikace.
•    Pořiďte seznam poškozených věcí, pokud máte pořizovací doklady, připojte je k seznamu.
•    Zdokumentujte (ideálně fotoaparátem) vzniklé škody, zvlášť pokud odstraňujete následky ještě před prohlídkou mobilním technikem.
•    Začněte s odstraňováním škod, jakmile to bude možné.
•    Evidujte náklady a práce, které jste vynaložili na likvidaci škody – mohou být součástí náhrady vaší škody.
•    Připravte si pojistnou smlouvu před příchodem mobilního technika.
•    Při prohlídce mobilním technikem je možnost požádat o vyplacení přiměřené zálohy na pojistné plnění.

I Kooperativa se připravuje na likvidaci škod



Pojišťovna Kooperativa informuje, že její klienti doposud nahlásili 470 škod za cca 150 milionů Kč. Nicméně celkový rozsah škod si pojišťovna zatím netroufá odhadnout, i vzhledem k tomu, že na mnoha místech voda stále stoupá.

Nejvíce hlášených škod přišlo Kooperativě prozatím z Jihočeského kraje, zejména Českého Krumlova, Táborska a Bechyně, Prahy a Středočeského kraje nebo Královéhradeckého kraje, okolí Hostinného a Trutnova. Další škody určitě velká voda způsobí i v Ústeckém kraji, kde bude Labe teprve kulminovat.

„Klientům v nejpostiženějších oblastech zašleme SMS zprávu s kontakty, kam nejlépe škodu nahlásit. Už o víkendu jsme zásadně posílili počet operátorů na naší infolince, na kterou mohou klienti škody hlásit. Využít mohou také e-mailovou adresu nebo on-line formuláře na webu Kooperativy. Krizový štáb také řeší operativní přesun techniků, kteří budou nasazeni podle toho, jak bude voda opadávat a bude možné prohlížet poškozený majetek. Očekáváme, že první prohlídky budou probíhat od úterý 4. 6. 2013,“ doplňuje Miroslav Novák.

Kontakty na pojišťovny



Allianz - 841 170 000
Axa pojišťovna - 292 292 292
Česká podnikatelská pojišťovna - 841 444 555
Česká pojišťovna - 841 114 114
ČSOB Pojišťovna - 800 100 777
Ergo pojišťovna - 221 585 111
Generali Pojišťovna - 844 188 188
Hasičská vzájemná pojišťovna - 844 114 411
Kooperativa pojišťovna - 841 105 105
Slavia pojišťovna - 255 790 111
Uniqua - 800 120 020
Triglav pojišťovna - 542 425 000
Maxima pojišťovna - 224 305 403
Wüstenrot - 800 225 555




    



Žebříček nejlepšího pojištění podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky životního pojištění - zde




všechny články
Dále v rubrice

Proč si zřídit úrazové pojištění a jak ho vybrat?

Obrázek: Podpis smlouvy Životní pojištění kryje rizika, se kterými se může člověk během svého života setkat. Před uzavřením životního pojištění je velmi důležité určit rizika, která chcete zajistit a podle toho zvolit vhodný produkt. Martin Pejsar radí, kdo si může pojištění sjednat...

Při cestě na Slovensko pozor na cestovní pojištění i pravidla silničního provozu

Obrázek: Slovenská dálnice Slovenská republika, s malebnými horami a vyhlášenými lázeňskými městy, přitahuje rok co rok mnoho návštěvníků z ČR. Nezapomínejme, že už delší dobu nejsme součástí jednoho státu a pravidla se tak mohou lišit. V článku najdete informace o...

V jakém věku si Češi nejčastěji sjednávají životní pojištění?

Obrázek: Dohoda Malé děti jsou často nemocné, náctiletí se spíše zraní, se stoupajícím věkem rostou závažná onemocnění a riziko úmrtí. Fakta, která potvrzuje aktuální analýza České asociace pojišťoven. A podle které si životní pojištění sjednáváme v průměru...

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz