Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Co dělat, když před výplatou nemáte ani na chleba? Začněte počítat nebo si půjčte

6.6.2019  |  Komerční článek
  


Obrázek: Prázdná peněženkaVyjít každý měsíc s výplatou se ne každému daří. Někdo to nezvládá kvůli nízkým příjmům, jiný kvůli vysokým výdajům. Jenže žít od výplaty k výplatě a strachovat se každý měsíc, jestli to tentokrát vyjde či nevyjde, není vůbec dobré. Jak si tedy nastavit finance, abyste nestrádali, a co dělat, když nemáte na zaplacení účtů?


Celou řadu Čechů půjčka před výplatou nemíjí, a to z jednoho prostého důvodu, lidé si nehlídají rozpočet domácnosti. Nevychází s penězi, utrácí víc, než vydělají, a nezbývá jim na úhradu běžných životních nákladů, jako jsou nájem, energie, telefony, doprava, jídlo. To jsou výdaje, které nelze odložit do dalšího měsíc, je nutné je zaplatit ihned.

Rozvrhnout si správně příjmy a výdaje je velmi důležité a v dnešním moderním světě i poměrně jednoduché. Není nutné si vše zapisovat na papír a počítat na kalkulačce, využít můžete jednu z mnoha mobilních aplikací, která vám napoví, kolik můžete v daném měsíci ještě utratit.

Neutrácejte víc, než vyděláte. Co když to ale není možné?



Pokud si hlídáte rodinný rozpočet, a přesto žijete od výplaty k výplatě, je nutné to začít co nejdříve řešit. Je totiž jen otázkou času, kdy nastane situace, že peníze dojdou. Pro takové případy je dobré mít vytvořenou železnou rezervu, která vám pomůže s nenadálým výpadkem příjmů, s rozbitou pračkou nebo se zaplacením všech měsíčních účtů.

Jenže, co když finanční rezerva chybí a do výplaty daleko? Pak přichází na řadu půjčka. Avšak pozor, ve chvíli, kdy peníze nezbytně potřebujeme, jsou nám obvykle důsledky cizí. Nezajímají nás úroky, nečteme obchodní podmínky a naším jednáním se dostáváme do stresu, což vede k nezodpovědnému zadlužování a k nesmyslně drahým půjčkám. Takové chování je samozřejmě kontraproduktivní.

Jaká půjčka před výplatou vám pomůže zaplatit účty?



Vzít si hotovostní půjčku nemusí být vždy jen cestou do pekel, pokud zvolíte vhodný úvěr, který zvládnete splácet, pak vám může pomoci dostat se ze schodkového domácího rozpočtu. Nutné je si ale utáhnout opasky a začít šetřit, jinak budete dále živořit a navíc se dostanete do dluhů.

Vhodnou půjčkou před výplatou může být například kontokorent nebo kreditní karta. První úvěrový produkt je vázán k vašemu běžnému účtu, tudíž je poskytovateli dobře známa vaše bankovní historie a chování, půjčí vám tak jen tolik, kolik budete moci splatit. Výhodou kreditní karty zas je, že vás půjčené peníze nemusí nic stát, zapotřebí je ale mít skvělou platební morálku a splácet v bezúročném období. Navíc kreditka nabízí celou řadu bonusů při běžných nákupech, takže s ní ještě ušetříte.



      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz