Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Investování do udržitelných akcií? Rady a tipy jak můžete snížit negativní dopad na životní prostředí

12.6.2024  |  Tomáš Smetana, zpráva Freedom24 | foto: Pixabay
  


Globální oteplování představuje rostoucí hrozbu nejen pro životní prostředí, ale také pro finanční trhy a investiční strategie. Investoři mohou podniknout několik kroků, aby zajistili, že jejich investice budou nejen finančně výnosné, ale také udržitelné a odolné vůči negativním dopadům globálního oteplování. Více informací se dozvíte v článku.



Investování do ochrany klimatu



Jedním z přístupů je alokace prostředků do společností a technologií, které mohou prosperovat ve světě, jenž přechází od fosilních paliv. Investice do obnovitelných zdrojů energie, jako je solární a větrná energie, a do ekologických iniciativ, jako jsou projekty kompenzace emisí oxidu uhličitého a elektromobily, mohou nabídnout potenciální příležitosti k růstu v souladu s úsilím o boj proti změně klimatu.

ESG investování



Environmentální a sociální kritéria a kritéria správy a řízení podniků (ESG) jsou pro investory stále důležitější. Hodnocením společností na základě jejich environmentálních postupů, sociálních dopadů a struktur řízení mohou investoři identifikovat podniky, které jsou lépe připraveny na výzvy spojené se změnou klimatu a měnícími se společenskými očekáváními. Začlenění faktorů ESG do investičních rozhodnutí má potenciál zlepšit dlouhodobou výkonnost a zároveň podpořit udržitelné a odpovědné obchodní postupy.

Zelené akcie



Investování do společností, které se zavázaly k ekologické udržitelnosti, může být strategickým způsobem, jak vytvořit udržitelné portfolio. Tyto firmy upřednostňují udržitelnost ve svých provozech, nabídce produktů a dodavatelských řetězcích, čímž si vytvářejí pozici pro dlouhodobý úspěch v rychle se měnícím globálním prostředí. Zelené akcie nejenže nabízejí potenciál konkurenceschopných finančních výnosů, ale jsou také v souladu s hodnotami investorů a podporují pozitivní výsledky v oblasti životního prostředí.

Přehled podílových fondů z nabídky bank a pojišťoven najdete zde

Před investičním rozhodnutím je skutečně vhodné zvážit udržitelnost akcií. Udržitelné investování zahrnuje hodnocení společností na základě jejich dopadu na životní prostředí, sociální odpovědnosti a postupů správy a řízení společností. Výběrem akcií společností, které vykazují závazek k udržitelnosti, mohou investoři podpořit podniky, které aktivně bojují proti změně klimatu a podporují udržitelný rozvoj.

Investování do udržitelných akcií je nejen v souladu s etickými a environmentálními hledisky, ale nabízí také potenciál dlouhodobých finančních výnosů. Začleněním kritérií udržitelnosti do investičních strategií mohou investoři přispět k pozitivním sociálním a environmentálním výsledkům a zároveň sledovat své finanční cíle.

Je však důležité si uvědomit, že investování je vždy spojeno s rizikem a před přijetím investičního rozhodnutí je nutné provést důkladnou prověrku (due diligence). Obeznámení s vývojem tržních trendů a legislativními změnami souvisejícími s udržitelným rozvojem může navíc investorům pomoci činit informovaná rozhodnutí v rychle se měnícím prostředí.

Žebříček podílových fondů Obrázek: Pokračuj
Kalkulačka podílových fondů Obrázek: Pokračuj
Sjednání investic Obrázek: Pokračuj

Poznámka:
Článek neslouží k poskytování osobního investičního poradenství, nepředstavuje investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani nabídku na uzavření smlouvy podle § 1732 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku. Před rozhodnutím k nákupu jakéhokoliv produktu vám proto doporučujeme kontaktovat investičního poradce nebo osobního bankéře, který vám poskytne více informací o produktech a doporučí, jestli se konkrétní produkt hodí k vašemu rizikovému profilu a do vašeho portfolia. Investiční nástroje uvedené výše nezaručují návratnost vložené investice. Hodnota investice může v čase kolísat, v závislosti na typu investice i výraznějším způsobem.


      
  



Žebříček s nejlepšími podílovými fondy podle odborníků - zde
Porovnání podílových fondů. Který je nejvýnosnější, jaké si účtují poplatky? - zde




všechny články
Dále v rubrice

Žebříček podílových fondů na Finparádě za měsíc srpen

Obrázek: Pódium vítězů Podílový fond je soubor majetku (například akcií a dluhopisů), který je obhospodařován investiční společností. Jde o tzv. kolektivní způsob investování. Na Finparádě se zaměřujeme na podílové fondy z nabídky tuzemských pojišťoven a bank...

Jaký byl vývoj zlata za měsíc srpen?

Obrázek: Zlatý slitek Zlato je investicí, která si navzdory času uchovává svou hodnotu. Proto je jednou z nejbezpečnějších, stabilních a konzervativních investic. Zlato sice nenabízí vysoké zhodnocení, ale na druhou stranu nese nízké riziko a jeho hodnota...

Přehled dluhopisů na Finparádě za měsíc srpen

Obrázek: Ilustrace robo advisor Dluhopis, nebo také obligace či bond, je druh cenného papíru, který je pro investory jednou z možností zhodnocení peněz a pro vydavatele možností, jak si výhodně zajistit dlouhodobější zdroj financování. Na Finparádě se zaměřujeme na dluhopisy...

Jaké slibné dividendové akcie by měli investoři zvážit na konec léta a začátek podzimu?

Obrázek: Graf akcie S blížícím se koncem léta a příchodem podzimu je ideální čas na přehodnocení svého investičního portfolia. Dividendové akcie nabízejí nejen stabilní příjem, ale také potenciál pro dlouhodobý růst. Pro investory, kteří hledají spolehlivé zdroje pasivního příjmu...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz